Také si rádi pochutnáváte na lahodném espressu? Získává se na přístroji, který pracuje s tlakem přibližně devět barů. Tento nápoj je většinou velmi chuťově výrazný. Musí být připravován velmi pečlivě, aby vrstvou kávových zrn neprošlo více vody než je nezbytně nutné a nedocházelo tak vylouhování dřevnatých a hořkých látek. Lahodný nápoj můžete získat také pomocí takzvané moka konvičky, kdy se do spodní části konvice nalévá voda, prostřední část se naplní jemně mletými kávovými zrny, která se zahřívají. Ve spodní části konvice pak dochází k varu a horká voda se prožene díky tlaku namletými zrny.
Jiné možnosti a metody pro získání lahodného nápoje
Pokud vás zajímá příprava kávy, možná byste jednou mohli vyzkoušet takzvanou tureckou džezvu. Jedná se v podstatě o kovovou konvičku konického tvaru, která je opatřena dlouhým držadlem. V konvici se nechá zpěnit voda s velmi jemně mletým kávovým zrnem, poté se odstaví, zahřeje a znovu nechá zpěnit. Tento proces se může opakovat třikrát až čtyřikrát. Tak co, který proces přípravy kávy vyzkoušíte právě vy?